Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Belastingdienst: Teruggaven voortaan op één rekeningnummer

Geplaatst op: 20-02-2014, 12:38:34

Door nieuwe wetgeving gaat de belastingdienst alle uitbetalingen op één rekeningnummer doen. Dat rekeningnummer moet op uw naam staan. Dit voorkomt vergissingen en helpt fraude tegen te gaan. Een bedrag dat voor u bestemd is, maakt de Belastingdienst voortaan alleen nog over op een rekening die op uw naam staat.

Verandert er iets voor u?

  • Ontvangt u alle uitbetalingen al op één rekeningnummer dat op uw naam staat? Dan verandert er niets voor u.
  • Heeft de Belastingdienst meerdere rekeningnummers van u? En staan één of meer van deze nummers op uw naam? Dan gaat de Belastingdienst de uitbetalingen op één van deze rekeningnummers doen.
  • Heeft de Belastingdienst geen rekeningnummer dat op uw naam staat? Dan krijgt u vanzelf de vraag om uw rekeningnummer door te geven aan de Belastingdienst.

Als de Belastingdienst een betaling op een ander rekeningnummer gaat doen, krijgt u daar altijd van tevoren bericht over. U kunt ook altijd zelf een rekeningnummer doorgeven.

Wat moet u doen?
U hoeft niets te doen als u nu alle toeslagen en teruggaven op hetzelfde rekeningnummer ontvangt en als dat rekeningnummer op uw naam staat. Dit is in de meeste gevallen zo. Verandert er toch iets voor u? Dan ontvangt u daarover een brief van de Belastingdienst voor 1 maart 2014.

Welke bedragen betaalt de Belastingdienst op één rekeningnummer?
Dat zijn uitbetalingen voor:

  • toeslagen
  • teruggaven inkomstenbelasting
  • teruggaven bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw)

Bent u ondernemer?
Voor de btw-teruggaaf kunt u per btw-(sub)nummer 1 rekeningnummer gebruiken. Het rekeningnummer moet op naam van uw onderneming staan.

Bron: www.eufin.nl van 20 februari 2014.

Ga terug naar de vorige pagina